Det er kjekt å gje vekk noko lite, etande, heimelaga ved sidan av julegåvene, og i år lagde eg «kakao på pinne». Ei blanding av smelta kokesjokolade, melis og kakao vart fylt i konfektformer og pynta med kakepynt/chili/mini-marshmallows. Trepinnar vart putta nedi massen før det stivna. Ein sjokoladepinne skal vere nok til å lage ein kopp varm sjokolade, det einaste som trengst er varm mjølk. Eg pakka inn pinnane i cellofanposar, hengte på ein lapp med bruksanvisning og knytta fine sløyfer på. Dei blei jo litt koselege, ikkje sant? Takk til Hedda for koseleg førjulssamarbeid, og lån av utstyr! Kanskje vi må gjenta suksessen neste år? 😉
Om nokon vil prøve seg på det samme (dette kan jo lagast året rundt), så kjem oppskrifta her:
Smelt 400 gram kokesjokolade i vannbad. Rør inn 30 gram kakao og 70 gram melis (erfaringsmessig er det lurt å bruke visp). Hell massen i ein sprøytepose eller ein solid plastpose som du klipper hjørnet av (feks ikea zip-lockpose). Sprut massen i konfekt- eller isbitformer av plast eller silikon. Stikk nedi trepinnar (vi hadde pinnar til godterilaging, men halve grillspyd fungerer også). Ha på ønska pynt før det stivnar. Ideen fekk eg på denne bloggen, som har meir utførleg forklaring.
Vi tar det absolutt gjerne att neste år! Stor suksess:)
Dette har jeg også laget før jul – kjempekjekt å ha liggende, det smaker jo så utrolig godt!! 🙂
Fin blogg:D
Og smart tips jeg absolut skal prøve på:) som du sier er jo detta no man kan lage når som helst på året:) og er jo en super gave ide:D
Desse var populære i heimen vår:)