Arvegods

påfuglsett

påfuglkoppar

Eg mista mi kjære farmor for nokre veker sidan. Det var trist og vondt, men ein del av livets gang. Ho var sprek til det siste, og blei 92 år. Eg er glad for å ha litt av dei genane! Farmor var ei kul dame med stil, noko som viste igjen både i klesveien og i heimen. I dag vil eg vise fram nokre av dei tinga eg har vore heldig å arve, og som har fått hedersplass i skapet. Dette skal takast vare på, og ein del av det blir nok sjeldan tatt i bruk. Men det er kjekt å ha fine arvestykke! Det øverste settet er i fint porselen med påfuglmønster. Eg fekk 6 koppar m/skål til jul av farmor, og no arva eg resten av settet. Det har så fint mønster!

moccakoppar

Desse porselenskoppane er belagde med ekte gull, og kan definitivt passe til kaffidrikkarmannen min sin beskrivelse av små kaffikoppar: fingerbøl!

farmorfat

Dette er eit skikkeleg farmorfat, og kan godt havne på bordet med småkaker på ved fine anledningar.

retrofarmor

Skikkeleg 70-tals retrostil på både duken og fatet her. Mamma meinte dette var meg, og difor vart eg den heldige eigar! Serveringsfatet er ein del av ein serie der eg også har fått 10 frukosttallerkar, 2 koppar, 6 tefat, fløytemugge og 6 eggeglas. Litt ukurant å skulle dekke på til mange med andre ord, men kanskje det dukkar opp fleire koppar etter kvart?

Eg har også overtatt mykje stilige klede, som eg har planar om å fikse litt på og ta i bruk etter kvart. Eg er glad farmor sjølv fekk sett den kule tunikaen eg lagde av den gamle kjolen hennar i sommar. Ho hadde sansen for redesign! Håpar eg klarar å nytte alt det fine eg har fått i hende.

Advertisements

5 Responses to “Arvegods”


 1. 1 Jannike 01/10/2009 ved 21:36

  Først: Kondolerer så mye med farmoren din! Du er heldig som har fått så mye fint som du kan bruke og minnes henne ved. Synes serveringsfatet var skikkelig kult og mokkakoppene var nydelige. Og jeg gleder meg til å se farmorklærne komme til nytte igjen i en helt ny versjon!

 2. 2 Heidi 01/10/2009 ved 21:36

  Det er iallefall sikkert,-du har vore heldig som har arva alt dette! Fine ting og gode minner. Skal vere på jakt etter fleire koppar. Og ja, sjølvsagt kan du få komme på besøk!

 3. 3 Solveig 01/10/2009 ved 23:14

  Ååå for noen lekre kopper du har arvet! Helt spesielle og kjempestilige. Denne farmora di hadde sansen:o) Disse tingene kunne ikke ha havnet i bedre hender-hos deg kommer de til sin rett. Tror vi damene med retro- og nostalgiske trekk, snart må møtes på et skikkelig nostalgitreff:o) Kunne tenkt meg og sett et visst museum til den kreative damen over her:o) Er du med eller…?:o)))))
  Gleder meg til å se mer av disse klærene dine…..følger spendt med!
  Ha en flott morgendag.
  Nattaklem fra ei med hyseblikk som ikke vil slippe taket i PC’n helt ennå……

 4. 4 Oddbjørg 02/10/2009 ved 17:21

  Trist når noen man er glad i dør, uansett hvor gamle det er. Men da er det de gode minnene man må ta vare på, og tenker de tingene du har fått kan minne deg på dem. Stilig med alle fargene.

 5. 5 cathrine 02/10/2009 ved 19:23

  Så leit med farmoren din. Godt at du ser det slik du gjør, det er jo sant, det er livets gang. Uff, gruer meg fælt til det er min farmor sin tur. Vi er bestevenner, som hun sier ( og jeg…:-)) Kjempe fine kopper, og så heldig at du har deler av settet fra før. Affeksjonsverdi og nostalgi, en god følelse:-) Ønsker deg en fin kveld, og helg!


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s
Ting som gjer meg glad:

Veslefrøkna, sol, sjokolade, fargar, Mannen, spennande post, gode ord, fuglekvitter, varm gjærbakst, retrostoff, skaparlyst, initiativ, tørr asfalt, familie, reint sengetøy, gaveinnpakking, vårblomar, fregner, barnesmil, nyoppdaga musikk, krydder-te, engasjerande bøker, knappar, loppemarked, fullføring av hobbyprosjekt, førjulstid, ferie, lønning, gitarklimpring, kommentarar på bloggen...

Mitt varemerke

K*L*E*M =

Kristine
Lagde dette
Eigenhendig
Med glede!

RePro = laga av gjenbruksmateriale eller tøy frå loft og kjellar.

Siste innspel

Min eplabutikk

Flittig brukt mønsterbok:

Mine bilete i Flickr

Besøkande

 • 152,549 nysgjerrige

Ei kjær strikkebok:

Arkiv

Om du ikkje er wordpress-brukar skriv du epostadressa di her, så får du oppdateringar når eg legg ut nye saker.

Join 329 other followers

Advertisements

%d bloggarar likar dette: